Biografie Thea Verweij

Biografie

Hoewel ik autodidact ben zie ik mijzelf niet als beginneling, ik ben altijd met kunst bezig geweest; in mijn beginperiode (jaren 70/80) heb ik bijvoorbeeld veel getekend, zoals pentekeningen en dan met name landschappen. Verder heb ik ook veel aan fotografie gedaan, waarin de mens vooral centraal stond.

In de jaren 90 en tot nu toe help ik mijn man met het ontwerpen/schetsen maken voor zijn metalen sculpturen, (“De Peren”, Rotonde in Geldermalsen-1995) en verdere ontwerpen.

Mijn allereerste eigen ontwerp/opdracht is een wandplastiek van weersbestendig hardkunststof en zit op de  muur van een gebouw van Gemeentewerken in Rossum/Zaltbommel-1997). (“Neerslag”)

Ik heb een aantal jaren cursussen beeldhouwen en bronsgieten gevolgd aan kunstcentrum De Muzerije in Den Bosch onder leiding van gerenommeerde kunstenaars, waar ik voornamelijk met klei bezig was en waarbij (bijna) altijd gewerkt werd naar model.

Mijn passie is ballet, zelf heb ik 12 jaar klassiek ballet gedaan.                                                                                                                                                                                                 De ranke slanke figuren van ballerina’s, die zich bewust zijn van hun gratie en sierlijkheid hebben mijn voorkeur.
Momenteel ben ik bezig met de mens in ‘beweging’ , maar dan in alle opzichten.                                                                                                                                                                                                                                      De mens op zich vormt voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie en uitdaging.

Grote vervaardigde kunstwerken:

– “Neerslag” (hardkunststof plastiek) aan buitengevel gebouw Provincie Gelderland, Steunpunt Rossum-Zaltbommel 1997

– “De Hoogstam Bomen” (Cor-Ten staal) rotonde nabij De Pluk Geldermalsen 2017